Zpříjemněte si podzim s esenciálními oleji + návod jak na to

Zpříjemněte si podzim s esenciálními oleji + návod jak na to

Podzim je tu a s ním přichází chladné dny, které přímo vybízejí k hledání pohodlí uvnitř našich domovů. A co kdybychom k domácímu odpočinku s čajem a pod dekou přidali další vrstvu v podobě péče a uvolnění pomocí esenciálních olejů? Tyto parfémy přírody nejenom že provoní váš domov, ale také poskytnou řešení pro mnoho podzimních obtíží.

Zde je 10 účinných způsobů, jak využít esenciální oleje pro vaše blaho a zdraví:

1. Proti podzimním virům: eukalyptový a levandulový olej

Pro vytvoření směsi proti podzimním virům smíchejte 5–7 kapek eukalyptového oleje s 3–5 kapkami levandulového oleje. Tuto směs můžete aplikovat pomocí aromaterapeutického difuzéru nebo přidat pár kapek do teplé lázně.

Esencialni olej v difuzeru

FOTO: Olej rozptýlený v difuzéru provoní celou domácnost.

 

2. Pro dodání energie: citrusové oleje

Pro zvýšení energie můžete smíchat 3–5 kapek citronového, pomerančového a bergamotového oleje. Tuto směs aplikujte do aromaterapeutického difuzéru a užijte si povzbudivou vůni v celém vašem domě.

3. Relaxace po náročném dni: směs s levandulí a mátou

Pro uvolnění napětí a relaxaci smíchejte 4–6 kapek levandulového oleje s 2–4 kapkami máty. Tuto směs aplikujte na spánkovou oblast nebo na zápěstí a jemně vtírejte, abyste podpořili relaxaci a klidné usínání.

Esencialni olej na pokozku

Foto: Vhodně zvolená kombinace olejů potěší i Vaši pokožku.

 

4. Pro zklidnění podrážděné pokožky: rozmarýnový a levandulový olej

Smíchejte 4–6 kapek rozmarýnového oleje s 3–5 kapkami levandulového oleje a aplikujte tuto směs na postižené oblasti pokožky. Jemné vmasírování pomůže zklidnit podrážděnou pokožku a přirozeně obnovit její rovnováhu.

5. Pro voňavý domov: cedrový a borovicový olej

Pro vytvoření příjemné podzimní vůně ve vašem domě smíchejte 4–6 kapek cedrového oleje s 3–5 kapkami borovicového oleje. Tuto směs můžete aplikovat do difuzéru nebo přidat pár kapek do vody při úklidu.

6. Pro zahřátí a pohodu: zimní směs se skořicí a zázvorem

Smíchejte 3–4 kapek skořicového oleje s 2–3 kapkami zázvorového oleje a aplikujte tuto směs do aromaterapeutického difuzéru. Užijte si teplo a pohodu, které tato směs do vašeho domova přinese v chladných podzimních večerech.

 

Při aplikaci esenciálních olejů se vždy ujistěte, že je správně naředíte a aplikujete podle doporučení. Budete se tak moci těšit z plného potenciálu každého esenciálního oleje.

Možností je mnohem více, nicméně věříme, že tyto směsi Vám příjemně zpestří podzim a budeme moc rádi, pokud se s námi podělíte o tipy, jak esenciální oleje používáte vy. 

 

Zpět na blog