Trend #hairpositive: milujte své vlasy takové, jaké jsou.

Trend #hairpositive: milujte své vlasy takové, jaké jsou.

Víte, co je to "Hair positive"? Je to trend, který se šíří a vybízí k tomu, abychom přijali své vlasy jaké jsou. Včetně jejich tvaru a struktury a nesnažili se je měnit. Hlavním cílem je zlepšování péče potřebné k tomu, aby byly Vaše vlasy přirozeně krásné. 

Každé vlasy jsou jedinečné a zaslouží si láskyplnou péči, aby vynikla jejich přirozená krása. Kudrnaté vlasy jsou v módě, přírodní vlny jsou trendy a rovné vlasy jsou klasika, která nikdy neomrzí.

Ale přestože existuje nespočet typů vlasů, všichni se snaží o společný cíl: zdravé a lesklé kadeře. Faktory jako stres, znečištění, poškození sluncem, agresivní šampony a tepelné procedury to však velmi ztěžují.



Nejste si jisti, zda vaše vlasy potřebují trochu péče navíc? Přečtěte si naše typy, jak poznat, kdy vlasy volají o pomoc:

Svědění, loupání, zarudnutí, lupy, krepatění, lámání nebo abnormální vypadávání vlasů jsou některé ze signálů, které nám naše vlasy vysílají, abychom změnili své návyky a lépe se o ně a vlasovou pokožku starali.

Existují 3 klíčové faktory, které ovlivňují zdraví vlasů:

- Strava a správné návyky: vyvážená strava bohatá na vitamíny a udržování hydratace mají velmi pozitivní vliv na zdraví naší pokožky a samozřejmě i na zdraví našich vlasů.
- Vnější vlivy: Jako je znečištění, sluneční záření nebo používání tepelných nástrojů, například fénů nebo žehliček na vlasy.
- Stáří: Ano, i naše vlasy stárnou, a to až 6krát rychleji než pokožka na obličeji! S přibývajícím věkem se zpomaluje obnova buněk, snižuje se hladina kolagenu a sekrece mazu a zvyšuje se citlivost. V důsledku toho jsou vlasy matnější, dehydratované a slabší.


Probuďte své vlasy k životu!

Vlas se skládá ze 3 vrstev keratinu: dřeně, kůry a kutikuly. Poškozené vlasy mají otevřené šupinky na povrchu a neodrážejí světlo, zatímco zdravé vlasy se pyšní veškerou svou přirozenou září a leskem.
 

Tipy, jak dosáhnout zdravých vlasů:

1.) Mytí šamponem bez sulfátů, který chrání přirozenou bariéru pokožky a neohrožuje zdravý růst.
2.) Při mytí neškrábejte pokožku hlavy, ale jemně ji masírujte.
3.) Důkladně opláchněte vlažnou vodou, abyste se vyhnuli zbytkům šamponu.
4.) Ručník nadměrně netřete.
5.) Používejte specifický přípravek, který hloubkově regeneruje, chrání pokožku hlavy a podporuje zdravý růst.

Užijte si léto se zářivou hřívou! ✨

 

Náš tip: Vyzkoušejte nové bio sérum na vlasy Botanical rescue od Alma secret.

Zpět na blog