Tipy, jak pečovat o vlasy, aby byly zdravé a krásné

Tipy, jak pečovat o vlasy, aby byly zdravé a krásné

Suché, krepatící se vlasy, roztřepené konečky… Lupy, svrbění pokožky… O vlasy a pokožku hlavy je třeba se starat, aby byly v dobrém stavu. Když dojde k narušení jejich přirozené rovnováhy, je třeba jim trochu pomoci. Pokud vám výše popsané projevy zní povědomě, čtěte dále. Dnes vám přineseme několik tipů k hezčím a zdravějším kadeřím i pokožce hlavy.

Ale nejdříve začneme prevencí…

 

Fén používejte s rozmyslem.

Kdykoliv je to možné, nechte vlasy uschnout na vzduchu a nepoužívejte fén. Tepelné procedury vaše vlasy v dlouhodobém horizontu dehydratují a vysušují. Pokud se jejich používání nemůžete vyhnout, nezapomeňte pravidelně používat masku nebo vyživující olej, které vlasům dodají potřebnou výživu a ochrání je před teplem.

Zato nůžek se bát nemusíte.

Pravidelný zástřih je klíčovým prvkem pro udržení zdravých a krásných vlasů. Pokud necháte vlasy růst bez pravidelného stříhání, časem se na nich objeví roztřepené konečky. Ty nejenže vypadají neupraveně, ale také mohou způsobovat další poškození vlasů.

Kadeřníci doporučují pravidelný střih každých 6-8 týdnů, ale interval se může lišit podle typu vlasů a délky, kterou si přejete udržet. Užijte si silné a zdravé vlasy, které září svěžestí.

Nemyjte si vlasy každý den.

Obzvlášť v teplém počasí můžete mít pocit, že je třeba vlasy umývat každý den. Jenže každodenní mytí způsobuje, že pokožka hlavy ztrácí svůj přirozený maz. V reakci na to se zvyšuje tvorba kožního mazu. Vždy používejte přírodní šampon bez sulfátů, který vlasy čistí, zklidňuje, vyrovnává, revitalizuje a regeneruje.

Otužování pokožky hlavy?

O prospěšnosti otužování těla jste jistě slyšeli. Víte, že chladná voda prospěje také pokožce hlavy a vlasům? Její kouzlo totiž spočívá v tom, že zlepší váš krevní oběh. Prospěje tak pokožce hlavy a vašim vlasům dodá úžasný lesk. A nebojte se, nemusíte se sprchovat studenou vodou. Stačí pouze rychlé studené opláchnutí na konci mytí. 

V teplých a slunečných dnech noste pokrývku hlavy.

Jak pečovat o vlasy v létě? Vyberte si prodyšný klobouk, který oživí váš vzhled ve městě. A na cesty zvolte stylovou čepici, která ochrání vaše vlasy.

 

Zahrňte vlasy do své pečující rutiny.

Denní péče o vlasy není žádná věda. Vše začněte výběrem tuhého šamponu. Doporučujeme vám vyzkoušet tuhé šampony, které jsou mnohem udržitelnější, skladnější a nezatěžují vlasy působením zbytečných konzervantů. S dobře zvoleným kvalitním tuhým přírodním šamponem budou vlasy čisté a hebké. Navíc nezatěžují životní prostředí plastovým odpadem a můžete je vzít kamkoliv s sebou.

Při výběru se orientujte podle typu vlasů, pro které je šampon doporučen, a vyhledávejte ty, které využívají patentované přírodní technologie. Specifické potřeby budou mít jemné vlasy, barvené vlasy i vlasy se sklonem k mastnotě. V nabídce tuhých prostředků najdete náš nejlepší šampon na kudrnaté vlasy. Pokud máte problém s vypadáváním vlasů nebo hledáte šampon, který vlasům dodá objem, i pro vás máme řešení. 

Vlasové sérum je nejlepší pomocník.

Jedním z tipů, který nikdy nezklame, je používání kvalitního vyživujícího séra, které vlasy ochrání, regeneruje a hlídá, aby pokožka hlavy zůstala v rovnováze. Můžete použít pár kapek do konečků po každém mytí a nebo si dopřát důkladnou kůru, nanést olej do pokožky, nechat chvíli působit a opláchnout.

 

Jak pečujete o své vlasy vy? Dejte nám vědět na Instagramu nebo Facebooku. :)

Zpět na blog