Jak vybrat kvalitní přírodní deodorant?

Jak vybrat kvalitní přírodní deodorant?

To, že pokožka obličeje je velmi jemná, ví většina z nás. Přirozeně si dáváme záležet při výběru kosmetiky a hledáme šetrné výrobky. Na jiné části těla myslíme většinou trochu méně. Třeba takové podpaží. Tomu stále mnoho z nás z hlediska výběru kosmetiky věnuje mnohem menší pozornost. Proto Vám dnes popíšeme, jak fungují různé typy deodorantů a jak volbou toho správného můžete prospět nejen svému podpaždí. 

 

Co jsou to přírodní deodoranty?

Přírodní deodoranty jsou navržené tak, aby neutralizovaly nežádoucí pachy spojené s pocením, aniž by obsahovaly agresivní chemikálie, jako jsou hliník, parabeny a syntetické vůně. Namísto toho používají přírodní ingredience, jako jsou soda, kokosový olej, škrob a éterické oleje, aby dosáhly stejného účinku.

 

 Jaký je rozdíl mezi přírodními deodoranty a antiperspiranty?

Kvalitní přírodní deodoranty eliminují bakterie, které způsobují zápach. Zároveň mohou nechat podpaží dýchat a také chránit pokožku před zdraví škodlivými složkami.

Tím, že podpaží může přirozeně dýchat, neucpávají se póry a umožňují tělu vylučovat toxiny a správně regulovat svou teplotu. Tím se liší od chemických antiperspirantů, které obsahují sloučeniny, jako jsou soli hliníku, které blokují póry a omezují pocení.

 

Jaké jsou výhody přírodních deodorantů?

 

  1. Bezpečnější pro vaše zdraví

Tradiční antiperspiranty obsahují hliník, který může být spojen s rizikem rakoviny a Alzheimerovy nemoci. Při používání přírodního deodorantu se vyhnete těmto potenciálním nebezpečím a poskytnete svému tělu šanci pracovat přirozeně tím, že neblokuje proces pocení.

 

  1. Menší riziko podráždění

Chemikálie obsažené v běžných deodorantech mohou dráždit citlivou kůži a způsobovat zarudnutí a svědění. Přírodní deodoranty často obsahují hypoalergenní ingredience, které jsou šetrné k pokožce a snižují riziko podráždění.

 

  1. Šetrnost k životnímu prostředí

Přírodní deodoranty jsou často baleny v ekologických obalech a jejich výroba je šetrnější k životnímu prostředí, než výroba tradičních antiperspirantů. Tím můžete přispět k ochraně planety.

 

  1. Účinnost

Mnoho lidí má obavy, že přírodní deodoranty nebudou tak účinné jako tradiční antiperspiranty. Záleží ovšem na kvalitě výrobku. Díky kombinaci účinných přírodních ingrediencí a éterických olejů mohou tyto produkty efektivně neutralizovat nepříjemné pachy.

 

  1. Přírodní vůně

Mnoho přírodních deodorantů využívá vůně z éterických olejů, což dává produktům příjemnou a přirozenou vůni, kterou mnoho lidí upřednostňuje oproti syntetickým vůním běžných deodorantů.

 

Jak vybrat přírodní deodorant?

 

Je důležité mít na paměti, že účinnost přírodních deodorantů se může lišit v závislosti na individuálních potřebách a specifických podmínkách každého člověka. Při výběru deodorantu je vhodné vyzkoušet různé možnosti a najít tu, která každému jednotlivci nejlépe vyhovuje z hlediska účinnosti, snášenlivosti a osobních preferencí.

 Proto u nás najdete širokou nabídku deodorantů s různým použitím (můžete si vybrat mezi tuhými a krémovými deodoranty), přírodními vůněmi a se specifickou péčí pro každý typ pokožky.

  Přírodní tuhý deodorant SEA BLOW - sensitive
Foto: Tuhý deodorant Sea Blow od Banbu

 

Jak se používají tuhé a krémové deodoranty?

Postup aplikace krémových deodorantů je velmi jednoduchý. Pomocí rukou nanesete požadované množství výrobku. Krouživými pohyby jej naneste do podpaží a počkejte, až se zcela vstřebá.

 Aplikace tuhých deodorantů je stejná jako u jakéhokoli běžného deodorantu, přičemž vám může pomoci opakovaně použitelný aplikátor, díky kterému bude váš zážitek pohodlnější a účinnější.

Přírodní krémový deodorant SO FRESH 
Foto: Deodorant So Fresh od Banbu

Máte velmi citlivou pokožku?

V rámci kolekce deodorantů Banbu najdete také 3 specifické deodoranty pro citlivou pokožku, a to jak v tuhé, tak v krémové verzi:

Sea Blow: ideální pro všechny, kteří hledají přírodní deodorant, který pečuje o citlivou pokožku, ale nechtějí se vzdát vůně. Jeho složení obsahuje hořčíkové soli z Mrtvého moře, které kromě neuvěřitelné vůně posilují antiseptické a antibakteriální vlastnosti Sea Blow. Poskytuje vysokou ochranu, udržuje vaše podpaží zdravé, suché a bez nepříjemného zápachu po dobu delší než 24 hodin.

Silver Touch: Toto chytré složení s mikročásticemi stříbra vám nabízí dlouhé hodiny účinnosti a ochrany. Ionty stříbra zklidňují pokožku, obnovují její rovnováhu a chrání před bakteriemi a mikroorganismy, které způsobují nepříjemný zápach.

Soft Breeze: Je ideálním deodorantem pro atopickou pokožku, protože neobsahuje parfemaci, jeho složení je bez esenciálních olejů, bez alkoholu a hliníku, pouze s šetrnými složkami pro vaši pokožku.

  

A nebo pro Vás hraje hlavní roli vůně?


V tom případě si můžete vybrat z naší klasické řady přírodních deodorantů.

  • So Fresh: Citrusová vůně s mimořádně osvěžujícími čichovými tóny.
  • So Pure: Minimalistická vůně, čistá vůně.
  • So Sweet: Přírodní deodorant se sladkou vůní.

Všechny varianty poskytnou ochranu na více než 24 hodin, bez podráždění nebo nepříjemného zápachu.

Dejte nám vědět, jaká je Vaše oblíbená 😍

 

Zpět na blog