Jak se zbavit celulitidy?

Jak se zbavit celulitidy?

V letních měsících trávíme více času v plavkách, kraťasech a sukních a tak se naše pozornost více zaměřuje na vzhled našich nohou. Hledáme způsoby, jak mít hebkou a hydratovanou pokožku a mnoho z nás také přemýšlí, jak eliminovat svou "pomerančovou kůži", nebo-li celulitidu. 

Pojďme si nejprve říct, jak celulitida vzniká... 

Celulitida je podkožní tuk, který se hromadí v různých oblastech našeho těla, zejména na zadečku, stehnech, břiše a stehen. Tato nerovnost vzniká, když tukové buňky začnou vytlačovat pojivová vlákna, která drží kůži a svaly pohromadě. Tím dochází k "propadání" tukových polštářků a vzniku prohlubní na povrchu pokožky, které připomínají povrch pomeranče.

Celulitida postihuje ženy i muže různého věku a je ovlivněna genetikou, hormonálními změnami, životním stylem a stravovacími návyky. Dokonce i těhotenství může přispět ke vzniku celulitidy kvůli hormonálním změnám a změnám tělesného složení.

Ale nezoufejte! Existuje mnoho způsobů, jak se s celulitidou vypořádat přirozeně a zlepšit vzhled kůže. Prvním krokem je pravidelná fyzická aktivita a zahrnutí cviků zaměřených na posílení svalů v problematických oblastech.

 

Jaké cviky zvolit proti celulitidě?

Některé cviky jsou zvláště účinné pro posílení svalů a redukci viditelnosti celulitidy: 

Jedním z nejznámějších cviků je dřep. Postavte se s nohama ve šíři ramen, ruce můžete mít pokrčené před hrudníkem nebo je nechat volně viset podél těla. Pomalu se ohýbejte v kolenou, jako byste se chtěli posadit na neviditelnou židli. Dbejte na to, aby vaše kolena nevytáčela dovnitř, ale směřoval a stejným směrem jako vaše prsty na nohou. Zpomalte a vraťte se do vzpřímené polohy. Opakujte 15 až 20 krát alespoň třikrát týdně.

Foto: Dolní pozice dřepu.

Dalším účinným cvikem je výpad. Postavte se do vzpřímené polohy s nohama ve šíři ramen. Jeden krok proveďte dopředu, takže koleno jedné nohy je ohnuté pod úhlem 90 stupňů a druhá noha je vzadu s pokrčeným koleno těsně nad zemí. Vraťte se do vzpřímené polohy a provedte stejný krok s druhou nohou. Opakujte 15 až 20 krát na každou nohu alespoň třikrát týdně.

 

 Foto: Dolní pozice výpadu. Nezapomeňte střídat nohy. :)

A co takhle hladké a krásné nohy bez cvičení?

Kromě cvičení je masáž dalším skvělým nástrojem k boji s celulitidou. Masážní pohyby, které stimulují krevní oběh a lymfatický systém, mohou pomoci rozložit tukové buňky a snížit viditelnost celulitidy. Jedním z osvědčených masážních pohybů je "krouživá masáž."

Foto: Velmi oblíbeným masážním nástrojem je kartáč pro suchou masáž. K dostání ZDE.

Jemná a účinná masáž proti celulitidě.


Použijte speciální masážní olej nebo krém, nebo si můžete vybrat právě náš doporučený produkt, Alma Secret Zpevňující a anticelulitidní tělový olej YUZU. Jemně masírujte postižené oblasti vašeho těla krouživými pohyby po dobu asi 5-10 minut. Tento masážní pohyb nejenže podpoří průtok krve, ale také uvolní svaly a sníží napětí v problematických oblastech.

Foto: Anticelulidní olej YUZU od Alma Secret. Účinnky prokázané in vivo a in vitro testy. K dostání ZDE.

Pamatujte, že cviky a masáže jsou účinné, ale vyžadují pravidelnost a trpělivost. Kombinace těchto cviků s přírodními produkty, jako je Alma Secret Zpevňující a anticelulitidní tělový olej YUZU, vám pomůže dosáhnout krásné a hladké pokožky, na kterou budete hrdi! 🌿🍊

Přejeme Vám hezké léto plné zážitků s krásnou pokožkou! 

Anita & Andrea 

 

 

 

Zpět na blog