Balade en Provence: příběh o lásce, stesku po domově a návratu k tradici

Balade en Provence: příběh o lásce, stesku po domově a návratu k tradici

Psal se rok 2018, kdy mladý Francouz Alexandre dospěl k závěru, že mu jeho práce v nadnárodní kosmetické firmě v Anglii přestala dávat smysl. Rozhodl se, že je třeba udělat zásadní životní změnu. Po letech budování kariéry podal výpověď, se ženou si sbalili kufry a vydali se zpět do rodné Francie.

Během svého zaměstnání si totiž uvědomil, jak veliký dopad má kosmetický průmysl na životní prostředí. Kolik kamionů jezdí po světě s plastovými lahvičkami, jejichž obsah tvoří vlastně voda. Zředěného produktu je třeba použít více a navíc může díky obsahu konzervantům dráždit pokožku. A nedalo mu to spát.

Myslel na svou rodnou Provence. Výjimečný kraj, kde se po staletí pracuje s přírodními surovinami pomocí ručních metod. Vznikají zde přece světoznámé parfémy a typická tuhá mýdla. Bez zbytečné chemie, vody navíc a plastových obalů.

Zakladatel Balade en Provence Alex

Řekl si, že musí alespoň z malé části napravit ekologickou zátěž způsobenou konvenčním kosmetickým průmyslem. Využít zkušeností, které má a vyrobit kosmetiku šetrnou a kvalitní. Takovou, která bude dělat dobře lidem a nepoškozovat životní prostředí.

Vycházel z předpokladu, že klíčem k šetrnější kosmetice je vynechání obsahu vody. Díky tomu budou výrobky trvanlivější, méně dráždivé a lehké. Navíc ji lze ekologicky zabalit, třeba do kompostovatelné papírové krabičky.

V malé vesničce nedaleko Grasse – rodiště francouzské parfumerie obnovil manufakturu a začal nejprve vyrábět tělová mýdla a šampony. Velmi si dával záležet na výběru surovin. Vedle samotného účinku zohledňoval oblast jejich původu a bio kvalitu a také efekt na člověka – chtěl aby jeho kosmetika byla vhodná i pro citlivé osoby. Výrobky se rozhodl balit do zcela kompostovatelných krabiček s rostlinným potiskem. Aby po nich zkrátka nezbylo v přírodě nic.

Alexandre Balade en Provence ocenění French beauty awards

Cílevědomý Alex se rozhodl, že nezůstane u stávajících klasických výrobků, ale že udělá něco převratného. A vyrobí tuhý krém, který bude skutečně účinný a stabilní, což byla velká výzva. Po letech vývoje a testování jej představill veřejnosti a začal sbírat ocenění v soutěžích.

Tuhá pleťová kosmetika

Přírodní bohatství Jižní Francie mu poskytlo skvělý základ pro další výrobky. Postupně na něj navázal denní krém s omlazující slaměnkou a nebo tuhé sérum s přírodní hyaluronovou péčí.

Balade en Provence jako první značka na světě uvedla kompletní pleťovou rutinu včetně tuhých krémů a sér!

BIO tuhá  Pleťová řada Balade en Provence

Při vývoji myslel i na muže, pro které vytvořil kompletní tělovou i pleťovou péči, včetně kosmetiky na holení. Nezapomněl ani na ty nejmenší a alergiky, pro které vyrobil hypoalergenní mýdlo pro děti. Dnes je značka etablovaná hlavně v západní Evropě, kde představuje jistotu nejvyšší bio certifikované kvality, prokazatelného účinku a šetrnosti. Veganské složení a žádné testování na zvířatech jsou samozřejmostí. Mnoho fanoušků získala díky esenci Provence, která Vás jemně pohladí při každém použití a nezatíží planetu zbytečným odpadem.

Cestovní pouzdro Balade en Provence

A jaké jsou plány do budoucna? Veliké. A bude na co se těšit. ☺️

 

Zpět na blog