5 přírodních surovin, které připraví Vaši pleť na podzim a zimu

5 přírodních surovin, které připraví Vaši pleť na podzim a zimu

Léto je časem sluníčka, cestování a aktivit na volném vzduchu. Zároveň může být pro naši pleť doslova zkouškou ohněm. Sluneční paprsky a vysoké teploty mohou naši kůži významně namáhat. Nyní, když se loučíme s tímto krásným ročním obdobím, je čas připravit naši pleť na nadcházející zimu.

Jednou z nejdůležitějších věcí, které můžete udělat pro svoji pleť, je dopřát jí kvalitní péči s využitím přírodních látek. Díky nim můžete nejen obnovit poškozenou pleť po létě a ji připravit na chladnější měsíce, kdy bude vystavena větru a nízkým teplotám.

Zde je několik přírodních látek, které vám mohou pomoci:

 

  1. Kakaové máslo (Theobroma cacao seed butter): Kakaové máslo je doslova lahůdkou pro Vaši pleť. Jeho bohatá konzistence a výživné složení, včetně antioxidantů, jsou vynikající pro obnovu pokožky. Po létě, kdy je pokožka často dehydratovaná a unavená, jí může kakaové máslo navrátit vlhkost a pružnost. Navíc má krásnou vůni, která promění péči o pleť v příjemný zážitek. Můžete jej zařadit do pleťové rutiny s bio nočním krémem Balade en Provence.

 Foto: Kakaové máslo je skutečný skinfood. 

  1. Jojobový olej (Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil): Jojobový olej je spolehlivý parťák a první pomoc pro různé typy pleti. Vyniká lehkou texturou a schopností napodobit přirozený kožní maz. Díky tomu reguluje tvorbu kožního mazu. Tím pomáhá udržovat pokožku hydratovanou bez pocitu mastnoty. Navíc je plný vitamínů a minerálů, které posilují pleť a chrání ji před vnějšími vlivy. Najdete jej třeba pleťových olejích Booming Bob.

 

  1. Arganový olej (Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil): Arganový olej je oblíbený z mnoha důvodů. Jeho bohatý obsah vitaminů E a A pomáhá vyhladit drobné linky a vrásky, zatímco esenciální mastné kyseliny posilují ochrannou bariéru pokožky. Tato látka je skvělým spojencem v boji proti stárnutí pleti a její výživné účinky jsou nepřehlédnutelné.

 

  1. Kyselina hyaluronová (Sodium Hyaluronate): Kyselina hyaluronová je jedním z nejlepších spojenců pro hydrataci pokožky. Svojí schopností vázat a udržovat vlhkost v pleti, přispívá k plnosti a pružnosti. Kromě toho, že pomáhá vyhlazovat pokožku, také podporuje procesy regenerace a dodává jí mladistvý vzhled. Funguje jako přirozený zvlhčovač, který vám pomůže udržet pleť zdravou a hydratovanou. Vyzkoušejte bio tuhé sérum s kyselinou hyaluronovou od Balade en Provence.

 Foto: Tuhé sérum s hyaluronem je také zdrojem šípkového oleje.

  1. Růžový olej (Rosa Canina (Rosehip) Seed Oil): Růžový se skvěle hodí k hýčkání létem namáhané pleti. Tento olej je bohatý na vitamín C, což je silný antioxidant známý svými schopnostmi rozjasňovat pleť a snižovat viditelnost pigmentových skvrn. Po expozici slunci může být pleť náchylná k hyperpigmentaci, a růžový olej je právě tou správnou látkou, která pomůže obnovit její rovnoměrný tón. Tato látka je pro pleť doslova posilujícím elixírem.
  Foto: Šípkový olej bude hýčkat Vaši pleť. 
  1. Aloe vera (Aloe Barbadensis Leaf Juice): Aloe vera je velmi oblíbené pro své zklidňující a regenerační vlastnosti. Je to jako balzám pro pokožku, který ji ochraňuje a obnovuje. Zažijte dokonalou hydratační a regenerační péči se Zkrášlujícím krémem od Naturalsophy.

   Foto: Aloe vera dodá vaší pleti "šťávu."

 

Při vyhledávání těch správných produktů se dívejte, v jaké pořadí je ve látka ve složení výrobku uvedena. Čím blíže začátku, tím lépe, je jí obsaženo více. Pokud si navíc pro regeneraci pleti po létě vyberete kosmetiku bez vody, budete mít jistotu, že pleti dopřáváte vysoce koncentrovanou péči, bez zbytečných výplní a dráždivých konzervantů.

 

Podělte se s námi o Vaše tipy, jak pečujete o pleť po létě a připravujete ji na zimu.

Zpět na blog