Objevte tajemství krásy: BAKUCHIOL

Objevte tajemství krásy: BAKUCHIOL

Už jste slyšeli o nejnovějším trendu v péči pleť: rostlinné alternativě retinolu?

Bakuchiol je rostlinná sloučenina vhodná pro veganskou péči o pleť, která se získává z listů a semen rostliny Psoralea Corylifolia. 

Pochází z tradiční čínské medicíny a je oceňována pro své léčivé a omlazující vlastnosti. Její potenciál v péči o pleť byl však objeven teprve nedávno, což překvapilo odborníky i spotřebitele.

VÝHODY BAKUCHIOLU V PÉČI O PLEŤ

Bakuchiol je skvělým spojencem v boji proti předčasnému stárnutí pleti. Díky svým antioxidačním a protizánětlivým vlastnostem pomáhá snižovat výskyt vrásek a jemných linek, zlepšuje pružnost pokožky a podporuje tvorbu kolagenu. Výsledkem je pevnější a zářivější vzhled pleti.

Ano, víme, co si myslíte. Tyto vlastnosti lze nalézt i ve známém retinolu. 

Jaký je však rozdíl oproti retinolu? Jednou z nejvýraznějších vlastností bakuchiolu je jeho schopnost dosáhnout všech výhod a účinků retinolu, ale mnohem šetrnějším a pro pleť snesitelnějším způsobem. Zatímco retinol může způsobovat podráždění, zarudnutí a citlivost, bakuchiol nabízí stejné výhody bez nežádoucích vedlejších účinků. Díky tomu je ideální volbou pro osoby s citlivou nebo k podráždění náchylnou pletí.

Bakuchiol je navíc známý svými antibakteriálními vlastnostmi, takže je účinný při léčbě akné a dalších kožních onemocnění. Jeho schopnost regulovat tvorbu kožního mazu a snižovat záněty z něj činí účinnou volbu pro ty, kteří bojují s výskyty akné. 

PLEŤOVÉ SÉRUM Z RŮŽOVÉHO KAKTUSU

K tomu je ideální růžové kaktusové pleťové sérum od Alma Secret. Je vhodné pro všechny typy pleti a působí tak, že aktivuje obnovu buněk, obnovuje a posiluje kožní bariéru, zlepšuje její odolnost vůči každodenním stresovým podnětům, revitalizuje namáhanou pleť a zvyšuje její zářivost.

Tato fantastická kombinace zanechává pleť rozjasněnou, vyváženou, se zklidňujícím a zpevňujícím účinkem, zlepšuje nerovnoměrnou strukturu a odstraňuje skvrny. 

Připravte se na setkání s nejvirálnější ingrediencí současnosti! Díky své schopnosti proměnit pleť bez nežádoucích vedlejších účinků působí bakuchiol ve světě kosmetiky vlny. Přidejte se k tomuto trendu a zjistěte, proč o této revoluční složce všichni mluví. 

 

 

 

Späť na blog